43.Gün: ”Ain’t No Mountain High Enough”

080404GospelChoir

Günün Özlü Sözü: ''The perfection preached in the Gospels never yet built up an empire. Every man of action has a strong dose of egotism, pride, hardness, and cunning. But all those things will be forgiven him, indeed, they will be regarded as high qualities, if he can make of them the means to achieve great ends''Charles de Gaulle. French general & politician (1890 - 1970)  

De Gaulle'den hiç haz etmem ama, Gospel hakkında ilginç sözleri dikkatimi çekti.

Gospel dinleyeneniz var mı? Dini bir müzik olduğu varsayıldığından, hıristiyan olmayan dünyada pek de bilinmeyen bir müzük türüdür.

Ancak özellikle Amerika'daki bir çok ünlü şarkıcının Gospel korolarından şöhreti bulduğunu biliyor muydunuz? Withney Houston, Beyonce ve daha niceleri.

Gospel'e olan büyük ilgimiz aslında sözlerinden çok müziğinde, ritminde ve söyleniş şeklinde yatıyor. Mesela Blues sever misiniz? Cevabınız evet ise, Gospel'de size benzer duygular yaratacaktır.

2 sene önce New York'da bir pazar günü, yanımdaki dostları da binbir zorlukla ikna ederek, Harlem'de muhteşem bir gospel şölenine tanık olduk. Benim için inanılmazdı, ancak ilk defa bu tecrübeyi yaşayan dostlarım için de mutluluk verici olduğunu itiraf edebilirim. Hatırımda kalan tek şey, iyi bir müzik, sevgi, hoşgörü ve dünyanın öteki ucunda mükemmel bir misafirperverlikti.

Haydi dinleyin biraz...

Günün Müziği: .Diana Ross & The Supremes & The Temptations - "Ain't No Mountain High Enough"

Günün Filmi: Sister Act

Günün Yemeği: Ispanaklı Mantar

20130413_200124_resized

Malzemeler:

Soğan

Sarmısak

Bir demet ıspanak

Mantar

Ricotta Peyniri (İsteğe bağlı)

Tuz

Karabiber

1 kaşık zeytinyağı

Yine bir mantar tarifi veriyorum, evet sizi bilmem ama benim en sevdiğim sebzelerden biri mantar. Tenceremize ince kıyılmış soğanımızı, sarmısağımzıı ve bir kaşık zeytin yağımızı koyup 2-3 dakika kavuruyoruz. Doğranmış mantarları ve ıspanağımızı ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Ricotta peynirimizi, tuzu karabiberi ekliyoruz, 15 dakika daha pişmeye bırakıyoruz.

Any thoughts?

*

Loading more content...