57.Gün: ”What Makes Us Different?”

rron1088l

Tarih 1 Ekim 2006, Time dergisinde, Michael D. Lemonick ve Andrea Dorfman'ın ''What makes us different?'' (aka Bizi Farklı Yapan Ne?'' makalesi yayınlandı.

Bu soruyu ne sıklıkla kendinize sorduğunuzu bir düşünün. Dünyamızda binlerce cinsten ve türden canlı var ve insan beyin gücüyle bunların arasında en güçlüsü. Öyle ki, insanlık tarihinde doğal felaketler dışında, herhangi bir canlının, dinazorların yaşadığı çağda bile, insana egemen olması mümkün olmamış. Kas gücünün türler arası yetersizliği filmlere bile konu olmuş. Bakınız, Kingkong, Godzilla, Jaws vb. türevleri filmlerde, büyük canavarlar, genetiği bozuk devasal yaratıklar, insanlarla mücadele içine giriyorlar ve her seferinde insanoğlu beyin gücüyle bu canavarları yok ediyor.

Ne dersiniz? Hollywood acaba bunca senedir bize birşey mi anlatmaya çalışıyor? Yeryüzünde insandan daha egemen, daha güçlü yaşamını sürdüren bir canlı daha yok. Sizlere haber verelim buradan, beğenin ya da beğenmeyin çok acayip bir türün temsilcileriyiz.

Lemonick ve Dorfman'ın makalesine gelirsek, Darwin'in meşhur evrim teorisiyle ilgili 2000'li yıllarda gelinen noktayı, bilimsel bulgularla, özet bir şekilde geçmişler. Malumunuz DNA devrimi sayesinde, bilim dünyasında genlerle ilgili geçmişe yönelik araştırmalar hız kazandı. Özellikle insanoğlunun atalarını bulma yarışı da başladı diyebiliriz. Kiminiz belki kızacaksınız ama birçok bilimsel bulgu bugün şempazelerle yaklaşık %98 oranında genetik benzerlik gösterdiğimizi söylüyor. Ancak buradan anlamamız gereken şu diye düşünüyorum, dünyadaki tüm canlılar gibi genetiği mütasyona uğramış bir türüz. Nasıl bu hale geldiğimiz konusu ise halen meçhul. İşte The Aychup! Project olarak biz de bunu anlayamıyoruz. Bu kadar araştırma bu kadar bulgu hala birileri çıkıp gerçeği söylemiyor. 'What Makes Us Different' sorusuna insanoğlunun hala bir cevabı yok...

Günün Filmi: Planet of the Apes

Günün Müziği: Puff Daddy- Come With Me

 

Any thoughts?

*

Loading more content...