59.Gün: Sıcak Çok Sıcak Daha Da Sıcak Olacak!

son-60-yilin-en-sicak-gunu-2012-07-18_m

Sıcaklar bastırdı. Şimdiden yazın ne yapacağız kara kara düşünmekteyiz. Lakin bünye olarak ılıman havaların, baharın çocuğuyuz...

Uzun zamandır yemek tarifi paylaşmamıştık. Bugün sizinle değerli validemin hazırlamış olduğu kuzu kol ve mantar graten tarifini paylaşmak isterim.

Günün Yemeği: Kuzu Kol ve Mantar Graten

20130429_191016_resized

Malzemeler:

300 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2c limon suyu
Tuz
1/2 bardak su
1  yemek kaşığı un
1/2 bardak mantar suyu
1/2 bardak süt
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

Mantarları  iri iri doğruyoruz. Tencereye yarım bardak su, limon suyu ve tuz koyup mantarları 5 dk. kadar kaynar suda haşlıyoruz. Tavaya çok az tereyağ koyup , haşladığımız mantarları sote yapıyoruz. Başka bir tavada ise sosu hazırlamaya başlıyoruz. Yağla unu 2 dk. karıştırıyoruz. Yarım bardak haşladığımız mantarın suyunu ve yarım bardak sütü katıp sos koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Arada karıştırmayı unutmayalım. Pişmeye yakın kaşar peynirimizin yarısını ekliliyoruz. Fırın kabına önce mantarları, üstüne sosu ekleyip, kalan kaşar peyiniri serpiştirip fırına sürüyoruz.

Kuzu kol için özel bir tarifimiz yok. Düdüklü tencerede bir adet kuru soğanla tuzlayıp, biberliyerek  pişirebilirsiniz. Ya da fırın torbasında, yaklaşık 45 dakika, 180 derecede de aynı sonucu alabilirsiniz. Seçim size kalmış.

Günün Filmi: Pulp Fiction ''The Best Film Ever''

Günün Müziği: Chuck Berry - You Never Can Tell

Any thoughts?

*

Loading more content...