10.GÜN: ZAMAN TAKSİMATI HAKKINDA

time_management

Projemizde çift basamakları günlere başlamış bulunuyoruz. Şampanya patlatmak için daha erken mi? :)

Bugün sizlerle 'zaman yönetimi', 'time management' konusunu biraz irdeleyelim derim.

İsyanım var dostlar! Şöyle bomba bir girizgah yapayım da dikkati çekeyim dedim.... Lafta değil benimkisi; bildiğiniz isyanlardayım.

Birçoklarınız şirket toplantılarında, hizmet içi eğitimlerde, gazetelerin İK sayfalarında duymuşsunuzdur; zaman yönetimi kavramını. Duymanlar için basitçe anlatmak gerekirse;

Günlük yapılacaklar listeniz, iş için ayrılan sürenizle örtüşmüyorsa; bilin ki sizin bir zaman taksimatı probleminiz var. Şimdi böyle söyleyince, bir anda panik yapmayın. Biliyorsunuz, ''problemi bilmek ve tanı koymak, çözümün büyük kısmını oluşturur''. (Aychup! Felsefesi Madde 4)

Tamam tanıyı koyduk çözüme gelelim derseniz ben kendi durumumu anlatmak zorunda kalacağım.

Sizlerden farklı olarak ben 'zaman yönetimi' konusunda çuvallamaya başlayı çok oluyor. Önceleri kendimi avuturdum, işler yoğun, ya da iş bölünüyor, zamandan çalınıyor v.s diye. Ama bakınız; bu durum bırakın iyiye gitmeye her geçen gün daha kötüye gidiyor. Önlem almasına aldım; görüşmelerin sıralanması, randevulu ziyaretler, günlük ve haftalık iş planları derken, probleme çözüm için iyi kafa patlattım. Sonuç elde var sıfır; halen zaman taksimatı problemim var ve bu problem düşündüğümden daha fazla insan kaynaklı. 'Şu anda müsait değilim' kavramının nesi anlaşılmaz. İnsanlar böyle bir cümle söylendiğinde neden egoistçe anlamamazlığa gelip sizi meşgul ediyorlar. Birçoğumuz işlerimizi organize etsek de, karşımızda muhatap olduklarımızı da aynı ortama dahil edemiyoruz ne de olsa insan idaresi bambaşka bir konu. Özellikle, hiç tanımadığınız insanları idare etme konusu başka bir bölümde incelenebilir.

Günün Müziği: Fritz Kalkbrenner - Grove Bu moda bu müzik gider gibi. Kalkbrenner ailesini ailecek beğeniyoruz :)

Günün filmi: Spike Jonze'un Adaptation'ı (İzlemeyene aşkolsun!)

Günün özlü sözü yerine Aychup! Felsefesi madde 4'le yetinebiliriz şimdilik.

thinking1

Günün yemeği: Tavuklu Nohut Yemeği

1281962520_3193194

 

Bir süredir canım nasıl nohut çekiyor anlatamam hem de tavuklu nohut. Daha yapmaya fırsat olmadı ama bu hafta kesin yapacağım.

Malzemeler:

1-2 bardak haşlanmış nohut

2-3  az haşlanmış tavuk butu

domates, bibe salçası

soğan

sarmısak

zeytinyağı

Tuz, karabiber

Gelelim hazırlanışına: Ateşe tenceremizi koyuyoruz, çok az zeytinyağı ekliyoruz, bir yemek kaşığını geçmesin lütfen! Soğan ve sarmısağımız öldürüyoruz ateşte. Üzerine etimizi parçalayarak ekliyoruz, karıştırıyoruz. Ardından haşlanmış nohutlarımız geliyor. Bir bardak kadar suyu  ısıtıyoruz, domates- biber salçası karışımımızı içinde eritip tencereye boşaltıyoruz. İsteğe göre tuz karabiber, acı biber eklenip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

 

 

Users feedback ( 1 )

Any thoughts?

*

Loading more content...