31.Gün: Büyük Kaybeden

untitled3

Aychup! Project tam gaz devam ederken, sizlere geçenlerde gazetede rastladığım, şu anda Amerika'da çok popüler olan bir diyetten bahsetmek istiyorum.

Diyetin ismi 'The Biggest Loser' adından da anlaşılacağı gibi, fazla  kilo kaybını öngören bir diyet. Ancak fikrimizce, bu diyeti diğerlerinden ayıran ve Aychup Project'e yakınlaştıran önemli bir husus var. İnsanı çileden çıkaran, psikolojisini bozan, işkence eden cinsten bir diyet değil. Felsefesinde bakın ne deniyor: 'Kendinizi yemekten mahrum bırakılmış hissetmiyorsunuz'. Diyet programının resmi web sitesinde, çok güzel yemek tarifleri de mevcut. Birkaçını Aychup! Project'te deniyelim derim, bakalım sonuçlar nasıl olacak!

Diyette en faydalı ve en çok tüketilmesi gereken gıdaları söylemişler:

Domates, Biber, Avokado, Fasulye, Somon, Yağsız Proteinler, Tam Tahıllar, Yoğurt, Çilek, Kuruyemiş v.b. Sizi bilmem ama, Aychup' Project'te biz bu gıdaları sıkça tüketiyor, keyfimizi bozmuyoruz.

Diyet programında en keyif verici metodlardan biri de günlük bonus 200kcal uygulaması. Bahsettiğimiz miktarın tüketimi diyeti yapanın özgürlüğüne bırakılmış. Günde ekstra  200kcal ne isterseniz onu yiyebiliyorsunuz. Günlük kalori tüketimi ise 1400-1600kcal arası değişiyor.

Günün Filmi: Wuthering Heights

Günün Müziği: Big Girl (You are Beatiful) - Mika

Günün Özlü Sözü: 'Food is an important part of a balanced diet. Fran Lebowitz'

Günün Yemeği: Peynirli Diyet Burger Tarifi

1641

Malzemeler:

50 gr. yağsız dana kıyma (isteğe bağlı hindi kıyma da kullanılabilir)

Bir miktar 'mavi peynir' rokfor ya da gorgonzola

2-3 adet doğranmış kurutulmuş domates

doğranmış 1 diş sarmısak

yarım çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı barbekü sos

1 yaprak marul

Tuz, karabiber

1 hamburger ekmeği (tercihen tam buğday düşük kalorili)

Kıyma, k.domates, kimyon, tuz, karabiber, sarmısak ve mavi peynirimizi bir kasenin için yavaş yavaş yoğuruyoruz. Ardından hamburger köftemizi yapıp, fırında yaklaşık 20 dk arkalı önlü ızgara yapıyoruz. Hamburger ekmeğimize yerleştirip garnitür olarak marul ve barbekü sos isteğe bağlı olarak kullanbiliyoruz. Unutmadan ekleyelim bahsi geçen burger 300kcal değerinde.

Users feedback ( 1 )

Any thoughts?

*

Loading more content...