33.Gün: Hayat Hoş Mudur? Gerisi Boş Mudur?

 

KX2W0_Z3TC

Nedir dostlar bu söylenti? Efendim, hayat hoşmuşturda gerisi boşmuşturda...

Sizce nasıl?

Ben bu soruya bir türlü tek bir cevap veremeyenlerdenim. Daha doğrusu, bazen hayat gerçektende hoştur ve gerisi de boştur. Ama diğer bir zaman diliminde de hayat hiç mi hoş değildir, yaşananlar da dolayısıyla boş değildir, insanı üzer, geriye de bir güzel travmasını bırakır.

İnsannoğlu'nun son çeyrek yy. da geçirdiği zihinsel evrim malumunuz olmuştur diye düşünüyorum. Doğu felsefelerinin etkileri daha fazla batıda etkin olmaya başladı. İnsanlar sabah uyanıp, bu felsefelerle bedenlerini eğitiyorlar, gün boyu bu felsefeleri araştırıp, okuyup, sohbet ortamlarında başkalarıyla paylaşıp, kişisel eğitimlerine katkıda bulunuyorlar. Akşamları ise tahminimce artık uçuyorlardı.

Fakat bu insan topluluğunun benim ve benim gibilerden en büyük farkı yukarıdaki soruya tam ve net bir cevap verebiliyor olmaları. Sanırım cevabı biliyorsunuz.

Günün müziği: Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Günün Filmi: Burnt by the Sun

Günün Yemeği: Aychup Usulü Patlıcan Salatası

20130401_193425

Malzemeler:

2 adet orta boy közlenmiş patlıcan

2 adet kırmızı biber

1/2 beyaz soğan (tercihen kırmızı soğan da kullanılabilir)

7-8 adet farklı  cherry domates çeşitleri

Tuz

Sumak

Zeytinyağı

Nar ekşisi

Patlıcanlarımızı fırında közledikten sonra, kabuğunu sıyırıp, ince ince kıyıyoruz. Doğranmış soğanımızı, biberimizi ve cherry domateslerimizi de ekliyoruz. Sumağımızı ve tuzumuzu katıp, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve nar ekşisinden hazırladığımız sosla, patlıcan salatamızı tamamlıyoruz.

 

Any thoughts?

*

Loading more content...